Хилари Клинтън предупреди, че опонентът й в надпреварата за Белия дом Доналд Тръмп е неспособен да управлява икономиката на страната, предадоха информационните агенции.  

„Не можем да му позволим да доведе Америка до фалит, все едно е поредното от провалените му казина”, заяви Клинтън пред привърженици на Демократическата партия в щата Охайо.

„Той е написал много книги за бизнеса, но всички завършват на 11-а глава”, пошегува се тя, намеквайки     за 11-ата глава от закона за фалитите в САЩ.

Освен това, тя упрекна опонента си от Републиканската партия за връзките му с „Уолстрийт”, като заяви, че той се стреми да защити интересите на финансовия елит аз сметка на обикновените данъкоплатци.

„Той ще даде на милиардерите данъчни облекчения от 3 трилиона долара, ще даде на 120-те хиляди богати семейства повече, отколкото на 120-те милиона обикновени американци.” – каза още кандидатката от Демократическата партия.  

Тръмп отговори на критиките й в социалната мрежа Twitter, като нарече себе си „крал на дълга” и обеща да намали външния дълг на САЩ.