Севернокорейският лидер Ким Чен Ун изпрати телеграма до руския президент Владимир Путин, в която поздравява руския народ и ръководството на страната по случай Деня на Русия, съобщи Корейската централна телеграфна агенция (КЦТАК).

В нея се казва, че приятелството между Северна Корея и Русия, което е издържало проверката на времето, "е ценен стратегически актив, общ за двете страни, и непоколебима позиция на правителството на КНДР (...), както изисква новата ера".

Ким Чен Ун заяви, че "борбата на руския народ за противодействие на нарастващите заплахи и предизвикателства на враждебните сили, които се опитват да лишат Русия от нейния суверенитет, сигурност и мирен живот, навлезе в нова решителна фаза".

"Справедливостта със сигурност ще възтържествува, а руският народ ще продължи да добавя към славата на историята на победата - една неотменна традиция", се подчертава в телеграмата.

Лидерът на КНДР увери, че "народът на КНДР оказва пълна подкрепа и солидарност на руския народ в неговата всеотдайна борба за осъществяване на свещената кауза за запазване на суверенните права", пише КЦТАК.