Президентът на Франция Емануел Макрон предупреди, че политическите програми на крайнодесния "Национален сбор" и на твърдолевия "Нов народен фронт" могат да прераснат в "гражданска война".

Това съобщи АФП.

Крайнодясната партия дискретно премахна от уебсайта си част от своето предложение за отбранителна политика, по-конкретно разделите, в които се препоръчва засилване на дипломатическите връзки с Русия, прекратяване на проектите за сътрудничество с Германия и оттегляне от интегрираното военно командване на НАТО.

Обединеният ляв фронт на Франция обеща да се откъсне напълно от политиката на Макрон.

Те също така изразиха ангажимента си да осигурят доставки на оръжие за Киев и да гарантират безопасността на атомните електроцентрали в Украйна чрез изпращане на миротворци.

Според последните проучвания на общественото мнение, проведени от IFOP-Fiducial, "Националният сбор" на Марин льо Пен понастоящем води с 36% от гласовете, следван плътно от Новия народен фронт с 29,5%.

Рейтингът на Макрон и Атал се срива, а Националният сбор запазва лидерството си преди предсрочните избори

Рейтингът на Макрон и Атал се срива, а Националният сбор запазва лидерството си преди предсрочните избори

Тежки времена за Елисейския дворец

Прогнозите са, че центристкият лагер на Макрон, "Ренесанс", ще заеме трето място преди първия тур на предстоящите извънредни парламентарни избори на 30 юни.