На 20 и 21 октомври се в гр. Гевгеле в Македония се състоя семинар, организиран от фондация Фридрих Науман, съобщиха от младежката организация на НДСВ в Пловдив.

В него взеха участие младежките организации на ЛДП Македония, ЛДПСърбия и НДСВ България. Българите бяха представени от Атанас Атанасов - председател на МНДСВ Пловдив и Георги Терзиев от НДСВ Благоевград. Представителите на трите държави запознаха младите либерали с техните организации  дейности, а също така дискутираха актуални проблеми, свързани със заетостта на младежите и образованието.

Македонците обърнаха особено внимание на идеята за легализация на леките наркотици и проституцията в Югозападната ни съседка.

С единодушие се прие, че тази либерална политика би намалила употребата на наркотици, както и да донесе средства за държавния бюджет с въвеждането на данъци на секс-търговията.

Според направените проучвания на младежите от ЛДП е било установено, че в държава като Франция, употребата на наркотици е по-масово разпространена, отколкото в Холандия, където марихуаната е легализирана.

МНДСВ подкрепи идеята на своите македонски колеги и се зарече, че в най-скоро време и в България ще се обсъди въпроса за легализиране на проституцията и леките наркотици.