Въоръжени сунити нападнаха късно снощи няколко микробуса на фалшив пропускателен пункт на магистрала, добила в последно време печална славна в Багдад.

При инцидента са убити 10 шиити, пътуващи в микробусите, а други 50 са отвлечени, съобщава АП.

Междувременно стана ясно, че в различни части на страната са били намерени телата на най-малко 52-ма убити, намерили смъртта си при насилническите прояви между различните религиозни групи.

Петима от убитите са иракски войници, които са били ликвидирани чрез обезглавяване.

От полицията съобщават, че най-вече труповете са откривани в размирния град Латифия, който се намира на около 25 км южно от Багдад в така наречения „Триъгълник на смъртта".

От АП коментират, че убийствата на шиити и сунити в багдадските квартали със смесено население са с мащабите на жертви от гражданска война.
Моргите в района са препълнени, а шиитските милиции и така наречените бригади на смъртта продължават да обикалят и да убиват сунити.

В същото време от доминираното от шиитите правителство в Ирак се отправят горещи призиви американските части да се изтеглят в базите си и да оставят иракските органи на реда да поемат контрола в градовете си.

Междувременно стана ясно, че американското командване в Ирак е обявило награда от 50 000 долара за информация за отвлечен преди близо три седмици американски войник. Той бил похитен на 23 октомври по време на посещение при семейството и жена си.