Група бунтовници са атакували сградата на специалните служби в пристанищния град Аден, Йемен.

При атаката, предприета от група въоръжени мъже, са освободени неопределен брой затворници, заподозрени в принадлежност към „Ал Кайда".

В първите съобщения за атаката, извършена с ракети RPG, картечници и гранати, се говори за трима убити служители на йеменските сили за сигурност и за една загинала жена.
След това цифрата на загиналите военни нарастна до 6.

Според някои съобщения от сградата се е чул и взрив, след което тя е била обхваната от гъст бял дим.

Атаката е безпрецедентна, тъй като сградата в Аден е една от най-добре охраняемите на силите за сигурност в Йемен.

Йеменските власти активизираха борбата с укриващите се в страната терористи в края на 2009 година, след неуспешния атентат срещу самолет в САЩ.
Отговорност пое „Ал Кайда", а разследването установи, че терористът е бил подготвян за операцията именно в тренировъчни лагери в Йемен.

Тогава и САЩ предупредиха, че страната се превръща в по-опасна дори и от Афганистан и Пакистан, тъй като представлява идеално убежище за укриващи се терористи.

След предупрежденията правителството на Йемен поде кампания и проведе редица операции в планинските райони на страната, а президентът Али Абдалла Салех увери, че страната ме няма да се превърне в лагер на „Ал Кайда".

След кампанията на йеменските власти обаче, като отговор зачестиха и атаките от страна на терористите. Освен сблъсъци с властите, в Йемен бяха направени и няколко неуспешни атентата - срещу британския посланик и срещу самия президент Салех.