Директорът на руската Служба за външно разузнаване Сергей Наришкин в ексклузивно интервю за "Соловьов Live" във вторник нарече изявленията на френския президент Еманюел Макрон и други европейски лидери за изпращане на войници на НАТО в Украйна изключително опасни, като отбеляза, че подобни изявления тласкат света към ръба на ядрена война.

"Това показва високото ниво на политическа безотговорност на сегашните лидери на европейските държави, в случая на президента на Франция. Разбира се, тъжно е да се види това, тъжно е да се наблюдава, тъжно е да се осъзнае, че договорният капацитет на сегашните европейски и северноатлантически елити е на много ниско ниво", каза той.

Наришкин също така посочи, че Съединените щати и особено Обединеното кралство участват в подготовката на сили за специални операции и разузнавачи за подривна дейност срещу Русия, като нарече "англосаксонците" отговорни за взривяването на газопроводите "Северен поток" 1 и 2.

Руското разузнаване в готовност да пресече всеки опит за намеса в изборите

Руското разузнаване в готовност да пресече всеки опит за намеса в изборите

Заявка на Сергей Наришкин

Алексей Навални е починал от естествена смърт, заяви директорът на руската Служба за външно разузнаване (СВР) Сергей Наришкин в интервю за "Соловьов лайв".

"Не мисля, че това е някакъв специален замисъл, но за съжаление хората имат особеност: рано или късно животът свършва, те умират. Навални си отиде от естествена смърт, да", каза шефът на руското разузнаване.

ФСИН съобщи за смъртта на Навални на 16 февруари. Той почина, докато излежаваше присъдата си в наказателна колония-3 "Полярен вълк" в Ямало-Ненецкия район.

Според ФСИН на Навални му станало лошо след разходка и загубил съзнание, медицинският персонал на колонията и пристигналата линейка се опитали да го реанимират, но безуспешно.

Навални и фабриката за мъченици в Русия

Навални и фабриката за мъченици в Русия

Културата на "саможертвата на неподчинение" се състои от няколко исторически пласта, най-старият от които е религиозен