Стабилно лидерство и икономически възможности. Това обещава на избирателите Хилъри Клинтън в речта, с която тази нощ официално приема номинацията на демократите за президент на САЩ. Това се случва в последния ден на конгреса на демократите във Филаделфия, предаде "Политико". 

Отново не бе подмината програмата на съперника й Доналд Тръмп. "Ние знаем срещу какво се изправяме и не се страхуваме. Страховете на хората са разбраеми. Виждаме в новините опасностите, които ни дебнат в Бадад и Кабул, Париж и Брюксел, чак до Сан Барнардино и Орландо. Там има врагове, които трябва да поедим.  Ще преодолеем предизвикателствата, както винаги", каза тя, като се противопостави на налаганата от републиканеца "политика на страха". 

Обама: Хилари Клинтън е най-добрият кандидат в историята на САЩ

Обама: Хилари Клинтън е най-добрият кандидат в историята на САЩ

По-добра от самия него и от съпруга й Бил Клитън...

Икономиката и мерките за създаване на работни места и повишаване на доходите там, където това отдавна не е правено пък имат за цел да привлекат поддръжниците на загубилия кандидат на демократите от първичните избори - сенатора от Върмонт Бърни Сандърс. Както стана ясно по-рано, те използваха конгреса и гръмналия скандал с изтеклите мейли на комисията, за да протестират. 

Тя засегна в речта си темата за неравнството между половете и как то се е променило от времето на детството й. Припомняме, че тя е първата жена, номинирана за президент на САЩ. 

Преди да говори пред събралите се съмишленици, Клинтън бе представена от дъщеря си Челси, която също обърна внимание на това, че защитник на правата на жените е номиниран като кандидат.