Руският президент Владимир Путин и израелският премиер Бенямин Нетаняху обсъдиха сигурността в Близкия изток. Двамата политици се срещнаха в Сочи, уточнява ТАСС.

Съгласуването на действията на военните на двете страни е особено важно сега, тъй като през последните месеци рязко са зачестили опитите на Иран да използва територията на Сирия за атаки срещу Израел, отбеляза израелският премиер.

Важна за сигурността среща с президента на Русия Владимир Путин. Отношенията между страните ни никога не са били толкова близки. Нашите връзки помогнаха да бъдат предотвратени излишни опасни инциденти. Това е важен компонент от стабилността в региона, написа в профила си във "Фейсбук" Бенямин Нетаняху.

Путин пък не пропусна да припомни на госта си, че в Израел живеят над милион и половина имигранти от бившия Съветски съюз.

Бенямин Нетаняху и руският министър на отбраната Сергей Шойгу обсъдиха в Сочи координацията на действията на двете страни в сирийския конфликт. Срещата между двамата политици продължи над час и половина.

Визита на израелския премиер в Русия става в навечерието на насрочените за следващата седмица предсрочни парламентарни избори в родината му.