Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че неговото правителство не изключва възможността за военна помощ на Украйна. Досега Израел се ограничаваше до хуманитарната помощ, която страната предоставя на Украйна още от първите дни на войната, съобщава Руската служба на Би Би Си.

Според Нетаняху Израел дори е готов да обмисли доставката на най-новата система за противовъздушна отбрана "Железен купол" за защита на украинското небе, въпреки че израелската страна преди това е настоявала, че тази система не е предназначена за използване в толкова обширни територии като Украйна.

Нетаняху не даде конкретни обещания, но също така каза, че е готов да посредничи в конфликта, ако има съгласие за това от воюващите страни и САЩ.

По думите му към него вече са се обръщали с подобно предложение в началната фаза на войната, но тогава той е бил лидер на опозицията и не е поел ролята на посредник.

Освен това израелският премиер каза, че страната му с действията си в Иран, който доставя оръжие на Русия, косвено помага и на Украйна във войната.

Украйна си навлече гнева на Иран с коментар за атаката срещу военния завод

Украйна си навлече гнева на Иран с коментар за атаката срещу военния завод

Техеран привика шарже д'афера на Украйна по случая