Либийският лидер Муамар Кадафи няма да има възможност да разпъне шатрата си в имот на либийското посолство в Ингълууд, Ню Джърси.

Това съобщи АП, цитирайки конгресмена Стив Ротман.

Кадафи планира да пристигне в САЩ през септември за сесията на общото събрание на ООН.

Жители на Ингълууд протестираха срещу визитата му като се обявиха против неговото посещение там. Припомняме, градът загуби 38 души в атентата над Локърби.

Шумното посрещане в Либия на Абдел Басет ал-Меграхи предизвика гневни реакции във всички страни, чиито граждани са станали жертва на случилото се през 1988 г. Според Департамента на САЩ либиецът трябва да излежи цялата присъда.

Изключително много се радвам, че Кадафи няма да пристигне в Ингълууд, коментира Ротман. Неговото присъствие ще създаде сериозен проблем за сигурността на жителите на града, добави той.

Агенцията уточнява, че информацията за отказа на Ингълууд да посрещне либийския лидер все още не е официално потвърдена от Белия дом.

Припомняме, преди дни стана ясно, че френският президент Никола Саркози няма да присъства на церемониите в Триполи в чест на 40-годишнината от Либийската революция, довела на власт Муамар Кадафи.