18-годишният Пейтън Гендрън, обвинен за расистката атака, при която загинаха 10 души в супермаркет в Бъфало, американския щат Ню Йорк, се призна за невинен в четвъртък по 25 точки в обвинението, върнато от голямото жури.

Това показват съдебните документи, цитирани от "Ройтерс".

Гендрън се яви в съда за изслушване пред съдията от окръжния съд Ери Сюзън Игън, която разпореди младият мъж да бъде задържан без гаранция, съобщават местните медии.

Той трябва да се върне в съда на 7 юли.

Съдят по 25 обвинения стрелеца от Бъфало, Ню Йорк

Съдят по 25 обвинения стрелеца от Бъфало, Ню Йорк

Включително за расизъм и вътрешен тероризъм

Голямото жури върна обвинителен акт от 25 точки в сряда. Първото обвинение е за вътрешен тероризъм, мотивиран от омраза. Обвинението предвижда наказание доживотен затвор без право на замяна.

Това е първият обвиняем, който е изправен пред обвинение, основано на вътрешния закон на Ню Йорк за престъпления от омраза за тероризъм, каза областният прокурор на окръг Ери Джон Флин на брифинг след обвинението.

Законът беше предложен след масова стрелба срещу мексиканци в магазин на Walmart в Ел Пасо, Тексас и влезе в сила на 1 ноември 2020 г.

Гендрън също е изправен пред 10 обвинения за убийство от първа степен и 10 за убийство от втора степен, всички като престъпления от омраза.

Припомняме, че това се случва на фона на призивите на президента Джо Байдън за законодателни промени и по-строг контрол над притежаването на оръжие.

Стрелбата в болница в Оклахома - заради конкретен лекар

Стрелбата в болница в Оклахома - заради конкретен лекар

Недоволство от конкретен лекар довело до трагедията

 

Те бяха отправени след поредицата подобни нападения в страната.