Повече от 5,8 милиона бюлетини са били пуснати в 39 щата на междинните избори в САЩ през 2022 г., според данни от изборните служители, Edison Research и Catalist, цитирани от CNN.

В щатите Аризона и Пенсилвания демократите далеч изпреварват републиканците в подадените предизборни бюлетини, според данни на Catalist кой и как гласува преди ноември.

Това не е изненада и тези данни не предсказват крайните резултати. През последните години демократите са по-склонни да гласуват преди деня на изборите, докато републиканците предпочитат да гласуват в деня на изборите.

Твърде рано е да се знае колко висока ще бъде избирателната активност, но като цяло броят на предсрочното гласуване остава равен на изборите през 2018 г., които имаха най-високата междинна избирателна активност в новата история.

Над 69 милиона американци са гласували предсрочно на изборите в САЩ

Над 69 милиона американци са гласували предсрочно на изборите в САЩ

46 млн. са пуснали гласа си по пощата

В Аризона гласовете на демократите са 44% от подадените предизборни бюлетини, докато бюлетините на републиканците съставляват 33%. Това е подобно на резултатите от предизборните бюлетини в този момент от цикъла през 2020 г., когато демократите съставляваха 45%, а републиканците съставляваха 31%.

Това обаче е скорошна промяна в Аризона. По това време преди междинните избори през 2018 г. републиканците върнаха повече бюлетини, с 46% дял срещу 34% на демократите.

Изборите през 2020 г., между пандемията Covid-19 и усилията на бившия президент Доналд Тръмп и неговите съюзници да поставят под въпрос целостта на бюлетините, изпратени по пощата, можеха да променят начина, по който хората гласуват.

Комфортът на демократите с предизборното гласуване в сравнение с този на републиканците е на показ в Пенсилвания - щат с едни от най-конкурентните избори за Сенат този цикъл.

От повече от 420 000 бюлетини, подадени в щата Кийстоун, 73% бяха подадени от демократи, а 19% бяха подадени от републиканци.

Това всъщност е леко подобрение за републиканците в сравнение с този момент през 2020 г., когато 75% от подадените предизборни бюлетини бяха от демократи, а 17% бяха от републиканци.

Ранното гласуване започна в повечето щати с конкурентни избори за Сенат, включително Джорджия, Охайо и Северна Каролина. Ранното лично гласуване в Невада започва в събота.

Северна Каролина проведе първия си ден на предсрочно гласуване в четвъртък и повече от 186 00 бюлетини бяха пуснати в щата. Изборната комисия на щата Северна Каролина съобщи, че това е увеличение от броя на подадените предсрочни бюлетини до първия ден на предсрочното гласуване през 2018 г., когато бяха пуснати малко повече от 155 000 бюлетини.

След първия ден на предсрочното гласуване бюлетините, подадени от демократите, съставляват 42% от дела на предизборните бюлетини, а бюлетините, подадени от републиканците, са около 29%, според Държавната избирателна комисия на Северна Каролина.