Бомба избухна в близост до американското посолство в столицата на Йемен Сана, съобщава РИА Новости, позовавайки се на катарския телевизионен канал „Ал Джазира".

При инцидента има ранени хора. Обстоятелствата около експлозията, както и числеността на пострадалите не се уточняват.

Британското външно министерство потвърди новината, като уточни, че при инцидента е засегнато „превозно средство" на мисията. Според британските власти няма жертви и ранени, съобщава БиБиСи.

Според източници става дума за ракетно нападение.

През месец септември 2008 година след нападение от бойци над посолството на САЩ загинаха 16 души, сред които и американски гражданин.

През април тази година в Сана избухна взрив в митническата служба, намираща се в близост до посолството на Италия в града.

Междувременно бунтовници, свързани с терористичната групировка „Ал - Кайда", обстрелвали жилищен комплекс в Сана, който се обитава от чуждестранни граждани. При този инцидент няма пострадали.

Инцидентът съвпадна с официалното предупреждение на френското външно министерство гражданите на страната за повишено внимание при пътувания в страната и в Лондон, особено в градския транспорт и около туристически атракции.

В официалното съобщение се казва, че британските власти определят опасността от терористичен акт като „много висока".

Лондон също предупреди за подобна опасност в Германия и Франция.