Италианският премиер Силвио Берлускони, за който медиите не спират да бълват скандални публикации, а опозиционните сили многократно поискаха оставката му, заяви, че не възнамерява „да предаде страната в ръцете на комунистите."

Лидерът каза това пред група граждани по време на официалните тържества в Рим по случай 150-тата годишнина от обединението на Италия.

Аз вървя напред, аз оставам, за да защитавам страната и няма да я предам в ръцете на комунистите, заяви италианският премиер пред медиите,.

Журналистите съобщават, че по време на празничните мероприятия министър-председателят е бил многократно освиркан. На входа на Музея на Римската република много от присъстващите започнаха да скандират: „Оставка, оставка!" Въпреки това нямаше единодушие сред „гостите" на мероприятието и някои от тях с възгласи „Дръжте се" изразиха своята подкрепа за Берлускони.

Днес римският вестник „Република" публикува поредната порция скандални документи на следствените органи по „Рубигейт", в рамките на което италианският лидер е обвинен в секс с непълнолетни, както и в злоупотреба със служебно положение с цел осъществяване на данъчни престъпления.

Много от публикациите представляват показания на момичета, които са участвали във вечеринките на премиера в прословутата вила Анкора край Милано. Те подробно описват всичко, което се е случвало там.

През последната седмица медиите разпространиха информация за това, че в последно време Силвио Берлускони има сексуални отношения с 33-годишна жена, която получавала от нещо щедри подаръци и крупни суми пари.