Израелските отбранителни сили (IDF) съобщиха, че тялото на ефрейтор Ноа Марчиано, която беше отвлечена от "Хамас", е било извадено от войски от сграда в съседство с болницата "Ал-Шифа" в Ивицата Газа и транспортирано до израелска територия.

След процеса на идентификация представителите на IDF информираха семейството й, като изразиха съболезнования и обещаха подкрепа.

Преди три дни стана известно, че 19-годишната Марчиано е починала - на 14 ноември израелската армия обяви, че тя е била убита в плен от бойци на "Хамас".

Ефрейторът е служила като наблюдател на аванпоста, граничещ с Ивицата Газа. На 7 октомври бойци на "Хамас" са я отвлекли и отвели в Ивицата Газа.

В понеделник вечерта "Хамас" пусна пропаганден видеоклип с участието на Марчиано, за който се твърди, че е заснет четири дни след като тя е взета за заложница. Тя каза името си и имената на родителите си, след което видеото показа тялото й, пише Times of Israel.

Смята се, че около 240 души са държани като заложници в Ивицата Газа след атаката на "Хамас" на 7 октомври. Ден преди това, недалеч от Ал-Шифа, в която израелските военни влязоха, беше открито тялото на друг отвлечен човек.

Израел твърди, че са открити оръжия в болницата Ал-Шифа

Израел твърди, че са открити оръжия в болницата Ал-Шифа

Хамас отрича тези твърдения