Руските агресори атакуваха Одеса с безпилотни самолети. Това съобщи УНИАН.

Ръководителят на Одеската областна военна администрация Олех Кипер заяви в своя канал в Telegram, че атаката е нанесла щети на гражданската инфраструктура в града и е предизвикала пожари. Той каза също, че вече има данни за ранени сред цивилното население.

"Руските терористи атакуваха Одеса с бойни дронове. Има нанесени щети на гражданската жилищна инфраструктура. Регистрирани са пожари. Има ранени сред цивилното население. Данните се уточняват", написа Олех Кипер.

Той съобщи, че в резултат на атаката е повредена жилищна сграда, от която са евакуирани 130 души. Броят на ранените се е увеличил до трима - ранени са жена, родена през 1955 г., и момиче, родено през 1995 г.

От ОАБ съобщават, че до момента е известен и още един пострадал - 62-годишен мъж е получил рана от шрапнел. Той се лекува в болница.

Тази нощ руските сили изстреляха няколко групи безпилотни летателни апарати срещу украинската територия, а Одеса беше атакувана от безпилотни летателни апарати, които летяха от водите на Черно море.

Военновъздушните сили регистрираха руски безпилотни самолети и в Днепропетровска, Херсонска и Сумска област.

Русия пак удари по Харков

Русия пак удари по Харков

Има ранени

Освен това вечерта окупаторите отново нанесоха ракетни удари по Харков. Местните власти съобщиха за нанесени щети на най-малко десет жилищни сгради.

По последни данни в резултат на тези нападения са ранени 17 души, като един от тях е в тежко състояние. Предварително нашествениците са нанесли удари и от ЗРК С-300.