Въоръжени мъже отвлякоха известен играч на един от най-големите футболни отбори в Ирак.

Това станало дни, след като той подписал едногодишен договор със сирийски клуб и му предстояло да замине в чужбина, съобщава Ройтерс.

Ганим Кудейр, на 22 г., играел в Ер Форс клуб, а освен това се включвал и в националния отбор.

Според семейството му миналия четвъртък той излязъл от къщи с група въоръжени мъже в цивилни дрехи и повече не се върнал.

Те го потърсили в дома му в квартал „Ал Амил", в западната част на столицата, представяйки се за служители на разузнаването към вътрешното министерство.

В същото време от полицията твърдят, че отвличането е станало в неделя.
Семейството обаче настоява, че похищението е станало преди края на седмицата, но сигналът бил подаден по-късно, тъй като се проверявало дали наистина Кудейр не е задържан във вътрешното министерство.

Надяваме се, че Кудейр ще бъде пуснат невредим, сподели треньорът му Расул.
Той уточни, че Кудейр искал да се премести в сирийския Ал Фурат, тъй като се страхувал от несигурността в Ирак.

Припомняме, че в Ирак не за първи път се случва да бъде отвлечен спортист.  

Този юли например въоръжени мъже отвлякоха председателя на Иракския национален олимпийски комитет. Любопитен факт стана и отвличането в западен Ирак на 15 спортисти, трениращи таекуондо.

Междувременно от американското командване в Ирак съобщиха, че двама морски пехотинци са били убити тази нощ в провинция Анбар, където се разгръщат най-кръвопролитните боеве на сунитските бунтовици.

В същото време в Багдад кола бомба се взриви и рани петима души, а в Рамади въоръжени мъже застреляха Мохамед Тумейл, генерал от обкръжението на Саддам Хюсеин.

От иракското министерство на отбраната пък обявиха, че през последните 24 часа при военни операции са били убили 15 души, за които се смята, че са организирали терористични нападения.