Украински части съобщиха, че са отблъснали атака на руски войски около Харков. Предната вечер руската страна е използвала и бойни хеликоптери Ка-52, съобщава регионалният командир Олег Синегубов, цитиран от "Украинска правда". "Нашите войници удържат позициите си."

Вече няма връзка с град Изюм, който се намира на около 100 км от Харков.

Всички усилия за създаване на хуманитарен коридор от Харков досега са били отхвърляни от руската страна. В околностите на град Ровно в Северозападна Украйна руските военни са изстреляли ракети по неуточнени военни обекти. Агенция УНИАН съобщава, че при нападението във вторник са били изстреляни общо три ракети.

УНИАН съобщава и че в Краснополската община в Сумска област руските войски изхвърлят хората от домовете им и се опитват да ги принудят да се евакуират към Русия, тръгвайки пеша.

Председателят на областната военна администрация на Сумската област Дмитрий Живицки заяви това във видеообръщение след 22 март. По негова информация се окупират училища и част домове, отнемат се телефони и всякакви средства, с които може да се окаже средства за отбрана и самоотбрана.

CNN показа кадри на крилати ракети, изстреляни към територията на Украйна от анексирания от Русия Крим. Корабът е бил край бреговете на Крим, западно от Севастопол.

Телевизионният канал съобщи, че е успял да потвърди географското местоположение на видеоклип, публикуван в социалните мрежи, който показва изстрелването на крилати ракети от кораб. Видеото се появява в социалните мрежи на 22 март.

По-рано Пентагона потвърди, че САЩ наблюдават повишена военноморска активност в северната част на Черно море. Според военното министерство част от бострела на районите около Одеса идват от морето. Няма информация обаче за боеприпасите.

По данни на Пентагона от 24 февруари насам руските въоръжени сили са изстреляли около 1100 ракети от различен клас по цели в Украйна.