Пакистанското разузнаване разсекрети името на шефа на местната секция на ЦРУ в отговор на спецоперацията по ликвидирането на Осама бин Ладен без знанието на Исламабад, пише електронното издание Нюз.Ру.

Представителите на пакистанската администрация са изтъкнали, че занапред всякакви несанкционирани нахлувания на въоръжените сили на САЩ на територията на тази страна жестоко ще се пресичат. Според тях подобни действия могат да предизвикат кардинално преразглеждане на принципите на военно сътрудничество между двете страни.

Въпреки изнасянето в медиите на името на агента, ЦРУ не възнамерява да изтегля своя резидент от Пакистан.

Към подобна стъпка Исламабад прибягва за втори път за последната половин година. Името на предишния шеф на ЦРУ в Пакистан беше огласено, след като при удари на американски безпилотни самолети загинаха цивилни граждани.

В момента пакистанските военни и разузнаване попаднаха под остри критики в страната за това, че не са научили първи за присъствието на бин Ладен в страната. Според много местни политици с операцията САЩ са нарушили суверенитета на страната.

В същото време САЩ заявяват, че не са съобщили на Пакистан за планираната операция, защото са се страхували от изтичане на информация.