Президентът на Палестина Махмуд Абас обвини Съединените щати, че подпомагат Израел в провеждането на "враждебна политика" срещу палестинците.

В речта си пред Общото събрание на ООН той подчерта, че някои държави, сред които САЩ и Великобритания, "се преструват, че спазват международното право" и защитават правата на човека, но в същото време предоставят "неограничена подкрепа" на Израел и неговата "агресия" срещу палестинците.

По думи на палестинския президент САЩ и някои европейски страни показват "двойни стандарти", когато става въпрос за Палестина. Абас посочи, че те твърдят, че подкрепят решението за две държави, но признават единствено Израел като държава, не и Палестина.

Искаме мир, настоя той и изрази готовност за преговори.

Абас: Израел продължава геноцида срещу палестинците

Абас: Израел продължава геноцида срещу палестинците

Въпреки резолюциите, все още компенсациите не са изплатени

Абас заяви, че Израел унищожава решението за две държави в Близкия изток. По негови думи е станало "недвусмислено ясно", че Йерусалим не вярва в мира.

Той обвини Израел, че пренебрегва легитимни резолюции на международни организации, като споразуменията от Осло, и отбеляза, че възможността за постигане на мир в региона "за съжаление намалява".

Ние не приемаме да останем единствената страна, спазваща споразуменията, които подписахме с Израел през 1993 г., категоричен бе той.

По негови думи тези споразумения вече не са валидни в резултат на "упоритите нарушения" от страна на Израел.

Само 40% от израелците искат независима Палестина

Само 40% от израелците искат независима Палестина

Според експерти, замразените мирни преговори са причина за резултатите