Палестинските бунтовници са възобновили ракетния обстрел по израелския град Сдерот, където снощи бе убита възрастна жена, а двама младежи бяха тежко ранени.

На единия от тях - 24-годишен охранител в израелското Министерство на отбраната бяха ампутирани и двата крака. Вторият, на 17-години, пък бе ранен в корема и гърдите. 

Тази сутрин в Сдерот, който се намира на границата с Ивицата Газа, паднаха два реактивни снаряда, които обаче не причиниха човешки жертви.

Отговорност за нападението е поело въоръженото крило на Хамас, съобщи израелско радио.

За последното денонощие по южните части на Израел са били изстреляни два реактивни снаряда. Освен Сдерот мишена е бил и град Ашкелон.

В отговор на нападенията израелската авиация атакува пет сгради в Ивицата Газа, в които палестинските групировки криели оръжието си и подготвяли терористични нападения.

Преди атаките си израелски самолети разхвърляли листовки, в които обявявали предстоящите удари.

За последната година палестинските бойци са изстреляли по южните части на Израел над 1000 реактивни снаряди, уточняват от израелското радио.

При нападенията са загинали трима израелски граждани, а десетки са били ранени, съобщават от пресцентъра на военното командване на Израел.

Междувременно Ройтерс предаде, че по преговорите за освобождаването на израелския войник Джилад Шалит не е постигнат напредък и те са „замразени" от две седмици.

Говорителят на Хамас Исмаил Рудуън обяви, че преговорите, в които посредник са египетски дипломати, са се провалили, след като в края на октомври преговарящи от палестинската групировка отишли в Кайро, за да обсъдят с израелската страна своите искания.
Тогава обаче израелските представители отхвърлили последното им искане - да освободят палестински затворници.

Няма диалог, няма преговори, категоричен бе Рудуън.

Припомняме, че Джилад Шалит бе отвлечен от палестински бойци на 25 юни.