Камарата на представителите на САЩ одобри в събота допълнително финансиране за пощенската служба в размер на 25 милиарда долара, което по-специално трябва да отиде за повишаване на нивото на обработка на пощенските пратки на предстоящите президентски избори през ноември. Извънредното заседание беше излъчено на уебсайта на долната камара на американския законодателен орган, уточнява АП.

Тръмп води Байдън по дарения за кампанията си

Тръмп води Байдън по дарения за кампанията си

Предстои номинация на Тръмп

Законопроектът предполага премахване на предварително въведени мерки за намаляване на разходите в пощенските станции, които през последните години са изправени пред загуба на доходи. Контролираният от Републиканския конгрес сенат едва ли ще подкрепи инициативата. Преди това Белият дом обяви, че президентът на САЩ Доналд Тръмп ще наложи вето на законопроекта, ако той попадне на бюрото му. Самата пощенска служба по-рано предупреди властите на американските щати за опасността от забавяне на процеса на гласуване при избора на държавен глава.

Джо Байдън прие номинацията за кандидат-президент на САЩ

Джо Байдън прие номинацията за кандидат-президент на САЩ

"Ще бъда съюзник на светлината, не на мрака", обеща той

Камарата на представителите традиционно отиде във ваканция през август, но нейният председател демократът от Калифорния - Нанси Пелоси реши да я прекъсне, за да се гласува законопроекта за работата на пощенската служба на страната в светлината на наближаващата дата на общите избори.