Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп планира да възобнови масовите събития през месец юни тази година. Това съобщи в четвъртък в. "Ню Йорк поуст".

В момента членовете на централата на Тръмп избират места за два митинга през месец юни. Очаква се третото събитие да се проведе по-близо до 4 юли - Деня на независимостта на САЩ, основният национален празник на страната.

Проучване: Тръмп губи подкрепа сред републиканците

Проучване: Тръмп губи подкрепа сред републиканците

За първи път от юли 2019 г. привържениците на партията са повече от привържениците на Тръмп

В края на април Си Ен Ен, позовавайки се на източници от помощниците на бившия американски лидер, съобщи, че Тръмп може да възобнови митингите през месец май в подкрепа на политиците от Републиканската партия.

През месец март бившият президент заяви, че възнамерява след междинните избори в страната, които ще се проведат през 2022 г., да вземе окончателно решение относно възможността за повторно кандидатиране за Белия дом. През април той отбеляза, че сериозно обмисля тази възможност.

Тръмп: Ще си върнем Конгреса през 2022 година

Тръмп: Ще си върнем Конгреса през 2022 година

Стената по границата с Мексико нямала алтернатива

По-рано Тръмп изрази увереност, че републиканците имат шанс да си върнат контрола върху двете камари на Конгреса на САЩ след резултатите от изборите през 2022 г.

На 28 февруари бившият лидер по време на реч на конференция на американските консервативни кръгове в Орландо, Флорида, призна, че отново може да участва в борбата за президентския пост.