Профилът в Twitter на Доналд Тръмп препубликува три антимюсюлмански видеоклипа от британска крайнодясна група, съобщава БиБиСи.

Снимка 326264

Източник: Туитър

Първото съобщение от Джейда (Jayda) Франсен, заместник-лидер на "Великобритания преди всичко", твърди, че показва мюсюлмански мигрант, който напада мъж на патерици.

Франсен има повече от 52 000 последователи в Twitter. Тя реагира ентусиазирано на Тръмп, като публикува в профила си: "Самият Доналд Тръмп е пренасочил тези клипове и има около 44 милиона последователи."

"Бог да ви благослови Тръмп! Бог да благослови Америка!", допълва тя. Оригиналният видеоклип е споделен от американския консервативен коментатор Анн Коултър, следвана от президента Тръмп.

Следва клип на хора, за които Франсен твърди, че са "ислямска тълпа", която "избутва тийнейджър от покрива и го бие до смърт".

В третото видео, споделено от Тръмп, се твърди, че "мюсюлманин разрушава статуя на Дева Мария".

"Великобритания преди всичко" е основана през 2011 г. от бивши членове на крайно дясната Британска национална партия (БНП).

Групата беше забелязана в социалните медии с противоречиви мнения за това, което считат за "ислямизацията на Обединеното кралство".