Украинските въоръжени сили са ликвидирали 14 свои военнослужещи, които са се предали на една от линиите на съприкосновение. Това твърди руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

"Ето какво беше съобщено вчера: на една от линиите на съприкосновение са се предали 14 души - украински военнослужещи. Четиринадесет! Но е било късно и няколко наши военни са останали с тях. Дори не са ги охранявали, за да могат по-късно сутринта войниците да бъдат изведени от зоната на бойните действия. Врагът е изстрелял триста снаряда по това място! Ликвидирал е всички свои войници", посочи Путин на среща с изпълняващия длъжността ръководител на Донецката народна република Денис Пушилин. "За съжаление нашите момчета също са пострадали", добави президентът.

Той подчерта, че в Украйна Русия си има работа с изключително брутален режим, който не щади нито руснаците, нито своите.

"За съжаление, имаме работа с режим, който е крайно брутален не само към нашите граждани, но и към своите собствени. Те се държат изключително цинично и жестоко", изтъкна Путин.

"Нашата цел е да ги отблъснем (украинските войски) на такова разстояние, че да не могат да ни навредят", обясни той.

Обръщайки се към Пушилин, руският държавен глава отбеляза, че повдигнатите от него въпроси за защита на населението от обстрел и необходимостта от разширяване на пропускателната способност на пътищата са взаимосвързани.

"Тези комуникационни трасета, железопътни линии и магистрали - те трябва да бъдат изградени така, че хем да се увеличи скоростта на движение, хем да са на достатъчно безопасно разстояние от зоната на бойните действия. Ще направим всичко това", увери Путин.