Руският президент Владимир Путин е разкрил пред американския режисьор Оливър Стоун, че срещу него е имало пет опита за покушение, съобщава американското издание The Hill.

Стоун е подготвил документална поредица за руския президент, базираща се на няколко интервюта, които той е взел от 64-годишния руски държавен глава.

"Три пъти президент, пет опита за убийство, ми каза той. Не толкова, колкото срещу Фидел Кастро, когото съм интервюирал. Мисля, че срещу него са били около 50 опита за убийство", коментирал Оливър Стоун.

Путин изтъкнал в този смисъл, че вярвал на охраната си.

На забележката на Стоун, че всеки опит за убийство на президент започва с опит за пробив в сигурността на президента, Путин отвърнал, че знае за това. "Знаете ли какво казва руският народ? Казва, че онези, чиято съдба е да бъдат обесени, няма да се удавят", посочил руският държавен глава.

"Каква е вашата съдба, господине? Знаете ли", запитал Оливър Стоун, на което Путин отговорил, че само Бог знае нашата съдба.

"Да умрете в леглото, може би", отбелязал Стоун, на което Путин подчертал: "Един ден това ще се случи на всеки един от нас. Въпросът е какво ще сме постигнали дотогава в този преходен живот, дали ще сме доволни от живота си?"

Документалният филм "Интервюта с Путин" на Оливър Стоун е планирано да започне да се излъчва от 12 юни по американска телевизия, подразделение на CBS.

Стоун, който е носител на няколко награди "Оскар" за "Взвод" и Роден на четвърти юли", е заснемал "Интервюта с Путин" през последните две години.