Властите в Харков съобщават за ракетен удар на С-300.

Кметът на Харков Игор Терехов заяви, че сутринта градът отново е бил обстрелван от руските военни. По негови данни е имало две "пристигания" на ракети С-300 в Индустриалния район на Харков.

"Целта им е била инфраструктурата. Що се отнася до жертвите и разрушенията, информацията се уточнява", написа кметът в своя канал в Telegram.

Украинските медии съобщават, че в някои части на Харков е прекъснато електрозахранването, а метрото отново е било спряно за известно време. В Харковска област е обявена въздушна тревога.

Руското министерство на отбраната не съобщава за удари по Харков в събота сутринта.

По-рано през нощта се появиха съобщения за експлозии в Киев. Властите обаче заявиха, че те не се свързани с военни действия. Заместник-командирът на Сухопътните войски на украинските въоръжени сили Олександър Павлюк обещава повече информация по-късно.

Генерал Павлюк също така призова да не се вярва на разпространяваните в интернет слухове за настъпление на врага от север.

След взривовете в Киевска област има пожар в един от обектите на критичната инфраструктура, пише ръководителят на областната военна администрация Олексий Кулеба в канала си в Telegram.