Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) с дрон камикадзе са атакували във вторник автомобил в Борисовски район на руската Белгородска област, като двама души бяха ранени. Това съобщи губернаторът на региона Вячеслав Гладков в своя Telegram канал, цитиран от ТАСС.

"В района на село Березовка, Борисовска област, дрон-камикадзе атакува лек автомобил. В резултат на експлозията са ранени двама цивилни: жена е с комоцио, множество осколкови рани в бедрото и гърба. и един мъж е с мозъчно сътресение", пише губернаторът.

Пострадалите са откарани в болница. Колата е изгоряла напълно.

Четирима загинали и 7 ранени след украинския удар по Белгородска област
Обновена

Четирима загинали и 7 ранени след украинския удар по Белгородска област

Спасени са двама души, шестима са били евакуирани

Припомняме, че украинският обстрел над Белгородска област е почти ежедневен.

Също така продължава украинският обстрел и по други руски области. 

Атаката с дрон срещу град Азов в Ростовска област, довела до запалване на петролни резервоари е специална операция на СБУ, съобщи украинската служба на Би Би Си, като се позовава на източник от правоприлагащите органи.

През нощта губернаторът на Ростовска област Василий Голубев съобщи, че в Азов са се запалили цистерни с петролни продукти, а руското министерство на извънредните ситуации съобщи за пожар в един резервоар.

Официално не се съобщава кой обект е атакуван от дроновете. На територията на Азов се намира Азовското петролно депо, филиал на Donnefteprodukt LLC, както и Азовската петролна рафинерия, отбелязва "Комерсант".

Украински дрон подпали цистерни с петролни продукти в Ростовска област

Украински дрон подпали цистерни с петролни продукти в Ростовска област

Руските власти съобщиха за украински удари и в други области на страната тази нощ

Източник на украинската служба на Би Би Си твърди, че пожарът е засегнал петролните депа Азовская и Азовнефтепродукт, "с общо 22 резервоара за гориво".