Eлитната Революционна гвардия на Иран провежда военни учения в западните части на страната, които ще продължат до вторник, съобщава "Ройтерс", позовавайки се на официалната информационна агенция на ислямската република.

Ученията са започнали започнаха в петък, продължават в западната провинция Керманшах близо до границата с Ирак, за да "подобрят бойната готовност и бдителността", заяви представител на въоръжените сили.

Те се провеждат, тъй като Иран се зарече да отмъсти на Израел след убийството на лидера на "Хамас" Исмаил Ханийе на 31 юли в Техеран.

Иран засилва своята ПВО отбрана

Иран засилва своята ПВО отбрана

Армията на Техеран стяга редиците с оръжие местно производство

Иран и палестинската групировка "Хамас" обвиняват Израел в убийството на Хания на 31 юли. Израел не е поел или отрекъл отговорност за убийството, което допълнително засили безпокойството, че войната между Израел и "Хамас" в ивицата Газа ще обхване по-голяма част от Близкия изток.

Заместник-командирът на Революционната гвардия Али Фадави посочи в петък, че заповедите на иранския върховен лидер относно суровото наказание на Израел и отмъщението за Хания са ясни и ще бъдат изпълнени по "най-добрия възможен начин".

Иран не търси ескалация, но "ще накаже" Израел

Иран не търси ескалация, но "ще накаже" Израел

Изявление на говорителя на външното министерство на Иран