Силите на руските въздушно-космически сили в Сирия нанесоха въздушен удар по убежища на бойци, подготвящи диверсии в обекти на нефтената и газовата инфраструктура. Това съобщи в петък контраадмирал Вадим Кулит, заместник-началник на руския Център за помирение на воюващите страни, цитиран от "Интерфакс".

"Според информацията, получена от Центъра за военна сигурност, екстремисти от незаконни въоръжени групировки са планирали саботаж в обекти на нефтената и газовата инфраструктура, пътната мрежа и в местата на разположение на сирийските правителствени войски", каза Кулит на брифинг. За да предотвратят въоръжени провокации, руските въздушно-космически сили извършиха групов въздушен удар по идентифицирани убежища на бойци в пустинята Белая", каза той.

Русия отчете още нарушения на САЩ в Сирия

Русия отчете още нарушения на САЩ в Сирия

Атаки срещу сирийски територии на западната коалиция

Кулит каза още, че авиацията на международната антитерористична коалиция, водена от САЩ, продължава да лети в нарушение на сирийското въздушно пространство. "В района на Ал-Танф бяха регистрирани четири нарушения за един ден от двойка изтребители F-15 и двойка коалиционни щурмови самолети A-10 Thunderbolt", каза Кулит.

Припомняме, че това се случва за пореден път през последните месеци. Москва не пропуска да критикува действията на Запада в Сирия.