Двама души са убити и още един е ранен при обстрел в село Зоряне в източната Донецка област на Украйна. Това съобщи Анастасия Медведеева, говорител на областната прокуратура в Донецк, цитирана от "Укринформ".

"На 31 юли в 17:00 руски военни, вероятно използвайки оръдия и реактивна артилерия, обстреляха село Зоряне, Покровски район, Донецка област. Двама души бяха убити и още един човек беше ранен", се казва в публикацията.

Медведева добави, че прокуратурата е започнала досъдебно производство по част 2 на член 438 от Наказателния кодекс (нарушение на законите и обичаите на войната).

При обстрела на село Басан, Запорожка област, загинаха 3 души, а 15 бяха ранени. Това написа в канала Telegram изпълняващият длъжността ръководител на региона Евгений Балицки, като хвърли вината върху Украйна.

"Около седем часа вечерта врагът обстреля цивилната инфраструктура на село Басан, Пологовски район. Влязохме в хранителен магазин, където имаше много хора. По предварителни данни трима от загиналите са местни жители, цивилни. Около 15 души са ранени и са откарани в лечебни заведения", написа той.

Под развалините има и 12-годишно дете.

Украйна е отвоювала 15 кв. км за седмица, тежки боеве край Купянск и Лиман
Обновена

Украйна е отвоювала 15 кв. км за седмица, тежки боеве край Купянск и Лиман

Киев си е върнал общо около 250 кв. км територия

"12-годишно дете все още е под развалините. На място работят спасители", пише Балицки.

Той допълни, че на всички пострадали ще бъде оказана максимална помощ и подкрепа.