Руското външно министерство заяви, че е обезпокоено от последните изпитания на ракети от страна на Северна Корея, които са в разрез с резолюциите на Съвета за сигурност на ООН, съобщават руските медии.

Москва също така призова всички замесени страни да запазят спокойствие и да се въздържат от всякакви действия, които могат да доведат до ескалация на напрежението на Корейския полуостров.

Припомняме, преди два дни стана ясно, че Северна Корея е извършила пореден тест на ракета, като потвърждението дойде от южнокорейската армия.

Северна Корея с пореден ракетен тест

Северна Корея с пореден ракетен тест

Става въпрос за изстрелване на балистична ракета

Става въпрос за изстрелване на балистична ракета, като типът й все още не е известен. Ракетата е прелетяла 500 километра.

Японският премиер Шиндзо Абе осъди като неприемливо случилото се и призова Пхенян да спазва резлюциите на ООН. Американският президент Доналд Тръмп изрази подкрепа за Япония.

Тази нощ пък САЩ, Япония и Южна Корея поискаха извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН. Форумът трябва да обсъди предизвиканата от Северна Корея ескалация на напрежението в региона, като се очаква да бъдат наложени още по-строги санкции.