Руското министерство на отбраната твърди, че руските войски са успели да превземат село Тоненкое в Донецка област на Украйна, която Русия нарича Донецка народна република (ДНР) - самопровъзгласила се "република", анексирана от Русия. Тази информация бе разпространена от Руската служба на Би Би Си.

Село Тоненкое е разположени южно от село Орловка и западно от град Авдеевка. Преди войната населението му е било около 120 души. Припомняме, че на 19 март Русия съобщи за превземането на Орловка. 

Освен това, според министерството, руските военни са превзели жп гара Алабастровая, която се намира край село Клешчеевка в района на Бахмут.

Украйна не потвърди тази информация. В сутрешния доклад на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна Тоненкое е посочено сред населените места, където са били отблъснати атаките на руските военни. Украинският мониторингов проект Deep State съобщи миналата седмица за напредването на руските военни в района на селото.

След като завзе мощните опорни пунктове на въоръжените сили на Украйна в Маринка и Авдеевка, руската армия продължи настъпателните си действия в западно направление, като в някои райони успя, макар и бавно, успя да напредне.

Лондон: Русия забавя, но не спира настъплението си в Донецка област

Лондон: Русия забавя, но не спира настъплението си в Донецка област

Недостигът на персонал и боеприпаси затруднява украинските сили да удържат позиции