Руското министерство на отбраната съобщи, че в събота Русия и Украйна отново са разменили пленници, като по 103 пленени военнослужещи от двете страни са се завърнали в родината си. Украински източници все още не са коментирали тези данни, съобщава Би Би Си.

Руското министерство на отбраната заяви в изявление, че всички военнопленици, прехвърлени от Украйна, сега са в Беларус.

"Обединените арабски емирства предоставиха хуманитарни посреднически усилия за завръщането на руските военнослужещи от плен", съобщава руското министерство на отбраната.

Украинският президент Володимир Зеленски потвърди, че в събота Москва и Киев е извършена нова размяна на военнопленници по формулата 103 на 103.

По думите му сред завърналите се военнослужещи има 82 редници и сержанти, както и 21 офицери. Сред освободените затворници има защитници на завода "Азовстал" в Мариупол, както и воювали в други региони на Украйна, пише Зеленски.

В петък Украйна и Русия си размениха военнопленници по формулата 49-49 Сред завърналите се в Украйна бе и родената в Крим Ления Умерова, която беше задържана през 2022 г. при преминаване на руско-грузинската граница.

При последната размяна на заложници през август, 115 руски военнослужещи, пленени от украинските сили в Курска област, бяха освободени. В замяна Русия е върна на Киев 115 украински военнопленници.

Русия засипа с дронове 12 области на Украйна тази нощ

Русия засипа с дронове 12 области на Украйна тази нощ

Свалени са 72 от общо 76 безпилотници