Руското правителство постоянно лъже за готовността си да преговоря за прекратяване на огъня в Алепо. Това обяви френският външен министър, обвинявайки Москва в умишлено заблуждаване на партньорите си, съобщава "Ройтерс".

"Налице е руско двойно говорене ... форма на непрекъсната лъжа. От една страна те казват нека преговаряме, и ние преговаряме за постигане на примирие", изтъкна френският външен министър Жан-Марк Еро пред журналисти в Брюксел след провала на преговорите през уикенда в Париж.

"От друга страна те продължават войната, тоталната война, това е желание да спасят режима на (сирийския президент Башар) Асад и да направят така щото Алепо да падне в неговите ръце", подчерта Жан-Марк Еро.

Пристигайки за среща на външните министри на страните членки на ЕС, той коментирал още, че доказателство, че заявената цел на Русия, че удря екстремистите била лъжлива, били информациите, че ДАЕШ ("Ислямска държава") повторно са превзели древния сирийски град Палмира.

"Руснаците, които претендират да се борят срещу тероризма, в действителност се фокусират върху Алепо и дават пространство на ДАЕШ, която е в процес да си възвърне Палмира, което е много символично", посочи Еро.