Системите за противовъздушна отбрана (ПВО) свалиха два дрона край руския град Воронеж, няма жертви и щети. Това съобщи в събота в канала Telegram губернаторът на Воронежска област Александър Гусев, цитиран от ТАСС.

"Системите за противовъздушна отбрана при подход към Воронеж идентифицираха и унищожиха два БПЛА", пише той.

Гусев добавя, че държи ситуацията под личен контрол със съответните служби и ведомства.

По-рано в петък, около 23:30 московско време, звуци от експлозии се чуха в Съветски район на Воронеж.

Във Воронеж е паднал дрон, има ранени

Във Воронеж е паднал дрон, има ранени

Устройството се е разбило в жилищен дом

Както казаха на репортери от пресслужбата на Главната дирекция на Министерството на извънредните ситуации за региона, всички противопожарни и спасителни части на Воронеж са в местата на постоянна дислокация, няма сигнали за инциденти.

Припомняме, че това е поредна дрон атака срещу Воронеж за последните месеци. Трима души са бяха ранени от парчета стъкло, след като дронът се разби в жилищна сграда. 

Губернаторът на Белгород Вячеслав Гладков съобщи също за атака от тази нощ - обстел на Шебекино, който се намира на границата с Украйна. През юли властите там потвърдиха, че много от жителите на Шебекино са се върнали след масовата евакуация в началото на юни.

Според информацията на Гладков украинските военни са обстрелвали Шебекино с "Град". По предварителни данни няма загинали или пострадали. Снаряд е попаднал на територията на централния пазар, където е възникнал и пожар, гори и база на земеделски производители, ударен е и един автомобил.

Украинските военни не са коментирали.