Никой няма да се предаде. Това коментира пред Нова телевизия Калин Димитров, оръжеен експерт в коментар за войната в Украйна.

Руската инвазия се задъхва, а според него се е разпаднал митът за непобедимата руска армия. В момента Русия воюва в проруските райони, а от 2014 г. украинската армия много се промени. 

Според него може да се стигне до затваряне на въздушното пространство над Украйна въпреки заявката на НАТО. Русия започва да губи търпение, според Калин Димитров.

Как Путин да се измъкне от кошмара, който сам сътвори?

Как Путин да се измъкне от кошмара, който сам сътвори?

Марк Галеоти: Докато Путин е на власт, войната с Украйна ще продължи

Какво ще направи Путин в края на своя крах?

Руснаците се страхуват да влязат в Киев. Това предположи пред Нова телевизия и експертът по международна сигурност и геополитика проф. Румен Кънчев. По мнението му украинската армия е по-добра в градски бой и е оборудвана за такъв. Затова и се стреми да примами руснаците в градовете.

Според него сме в пика на войната и въпросът е докога Русия ще издържи да поддържа войната след санкциите. Путин е в ситуация, в която висшият команден състав е изнервен, подчерта Кънчев.

Намесата на НАТО би означавало Трета световна война, по мнението му, но едва ли Русия ще рискува с ядрени оръжия.

Месеци ще продължи войната, смята Кънчев. Русия не присъства в световния ред, който съществува, подчерта той. Експертът очаква сериозен крах за Руската федерация и въпросът, според него е, какво ще направи Путин в края на този крах.

Ковид-19 изпили мозъка на Путин

Ковид-19 изпили мозъка на Путин

Вместо публично да демонстрира пренебрежението си към болестта, подобно на други авторитарни лидери като Лукашенко, Путин се изолира в почти пълен личен локдаун и установи около себе си най-строгите правила