Държавният департамент на САЩ предлага награда в размер до 15 млн. долара за информация, свързана с президента на Венецуела Николас Мадуро, съобщават световните осведомителни агенции.

Американското външно ведомство също така предлага награди в размер до 10 млн. долара всяка за информация, свързана с четирима други официални представители на Венецуела.

САЩ обявяват Николас Мадуро за спонсор на тероризъм

САЩ обявяват Николас Мадуро за спонсор на тероризъм

Мадуро също ще бъде обвинен в трафик на наркотици

"Министерството на правосъдието обявява обвинението, повдигнато в Южния окръг на Ню Йорк срещу четирима обвиняеми, включително Николас Мадуро, както и настоящия ръководител на Учредителното събрание на Венецуела, бившия директор на военното разузнаване и бивш високопоставен генерал за участието им в наркотероризъм", посочва американският правосъден министър и главен прокурор Уилям Бар.

Американският прокурор за Южния окръг на Ню Йорк Джефри Берман добави, че Мадуро е изправен пред минимум 50 години затвор и максимум доживотна присъда по обвиненията.

Според американските власти Мадуро е бил лидер на организирана престъпна група за трафик на кокаин, наречена "Картелът на слънцето", в която са участвали висши политици, както и военни и хора от съдебната система на Венецуела.