САЩ смятат, че обсаденият град Мариупол все още се държи и не е изцяло под контрола на руските сили, заяви високопоставен американски военен, цитиран от Би Би Си.

Русия твърди, че над 1000 украински морски пехотинци са се предали в Мариупол, където боевете се водят от началото на войната.

Кадиров похвали над 1000 украински войници, предали се в Мариупол
Обновена

Кадиров похвали над 1000 украински войници, предали се в Мариупол

Съпротивата е безполезна, убеждава чеченският лидер

Говорейки пред репортери на брифинг, служителят заяви, че руските въздушни удари остават концентрирани в Мариупол и в зоната, в която се сражават украинските сили в източната част на Донбас.

Средният брой на руските въздушни нападения през последните 24 часа е приблизително 150, което според служителя е леко намаление в сравнение с предишната средна дневна стойност от 200.

Кметът на Мариупол: Повече от 10 000 цивилни са загинали при руската обсада

Кметът на Мариупол: Повече от 10 000 цивилни са загинали при руската обсада

Зеленски предупреди украинците в понеделник, че Русия може да използва химическо оръжие

САЩ също така очакват да доставят още безпилотни летателни апарати "Switchblade" на Украйна през следващите дни. Във вторник служителят заяви, че вече е пристигнал "значителен" брой от първата партида от 100 броя.

Той добави, че САЩ проучват редица места на източния фланг на НАТО, за да обучават украинските войски как да използват "Switchblades".