Командването на САЩ премества допълнителни сили в Близкия изток заради заплахата на Иран да нанесе удар по Израел, като специално внимание се отделя на укрепването на противовъздушната отбрана на американските контингенти в Ирак и Сирия, съобщава CNN, позовавайки се на източник от Пентагона.

"Преместването е насочено към укрепване на силите за възпиране в региона и защита на американските военни формирования", заяви източникът пред телевизионния оператор.

Пентагонът се фокусира върху укрепването на противовъздушната защита на американските войски, разположени в Ирак и Сирия, които бяха атакувани повече от 100 пъти от проирански сили между октомври и февруари.

Агенция Блумбърг, позовавайки се на източници, също така отбелязва, че на фона на ситуацията в региона САЩ се подготвят за отбранителни действия и преместват допълнителни военни средства в региона, "като същевременно увеличават дипломатическите усилия за ограничаване на военните действия".

По-рано в петък съветникът на Белия дом Джон Кърби потвърди пред журналисти, че американската администрация смята сценария за иранска атака срещу Израел за напълно възможен.

Аржентински съд обвини Иран за атентат срещу еврейски център през 1994 г.

Аржентински съд обвини Иран за атентат срещу еврейски център през 1994 г.

Прокурорите обвиниха висши ирански служители и членове на "Хизбула"

По-късно порталът Axios цитира източници, според които Техеран е предупредил САЩ, че неговите войски ще станат мишена за иранската армия, ако американците се намесят в евентуален въоръжен конфликт между Иран и Израел.