Противовъздушната отбрана на Саудитска Арабия е прихванала балистична ракета над южния град Джизан, изстреляна от контролираната от бунтовниците хуси територия в съседен Йемен. Това съобщи говорител на ръководената от Саудитска Арабия международна коалиция, цитиран от "Франс прес".

Отломки от ракетата са паднали в жилищни райони на Джизан, но без да причинят жертви, уточни говорителят Турки ал Малики в изявление, публикувано от официалната саудитска информационна агенция.

Хусите изстреляха ракети към Саудитска Арабия след бомбардировки в Йемен

Хусите изстреляха ракети към Саудитска Арабия след бомбардировки в Йемен

Водената от Рияд коалиция в Йемен е убила 38 хуси

Подкрепяните от Иран бунтовници хуси в Йемен през последните месеци засилиха ракетните нападения срещу съседна Саудитска Арабия.

Хусите са изстреляли две ракети към южния град Хамис Мушаит в събота, допълни Малики. Една ракета е била прихваната и унищожена от саудитските сили, докато другата се е разбила в незаселен пустинен район.

Саудитска Арабия по-рано този месец изпробва нова система сирени за столицата Рияд и богатата на нефт Източна провинция, в знак на нарастващо предизвикателство, идващо от въоръжените сили на бунтовниците.

Саудитска Арабия е прихванала ракета от Йемен

Саудитска Арабия е прихванала ракета от Йемен

Един жител на град Наджран е ранен от падащи отломки след като ракетата е свалена

Рияд обвинява противника си в региона Техеран, че доставя балистични ракети на хусите, обвинение, което Иран отрича.

Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства и други съюзници се намесиха в Йемен през 2015 г. с цел да отблъснат бунтовниците и да възстановят на власт международно признатото правителство.