Комисията по разузнаването към Сената на САЩ, която разследва предполагаема намеса на Русия в президентските избори в САЩ през миналата година, все още не е стигнала до заключение дали някой от предизборния щаб на тогавашния кандидат-президент Доналд Тръмп е влизал в колаборация с Кремъл, съобщават американските медии.

Председателят на комисията Ричард Бър посочи, че с колегите си продължавали да търсят доказателства по темата.

Сенатска комисия на САЩ обявява предварителни разкрития за руската сага

Сенатска комисия на САЩ обявява предварителни разкрития за руската сага

Комисията започна разследването през януари

"Въпросът за таен сговор (между Тръмп и Русия, б. р.) все още е открит", изтъкна Бър.

Той допълни, че членовете на комисията все пак вярват на оценката на американските специални служби, че Русия се е намесила в полза на Тръмп.

В САЩ разпространиха нови подробности около руската сага

В САЩ разпространиха нови подробности около руската сага

Приближени на американския президент са предали документи на федералните следователи

Междувременно стана известно, че "Фейсбук" и "Туитър" са се съгласили техни представители да бъдат изслушани от разузнавателните комисии в двете камари на Конгреса на САЩ за руската намеса в изборите.

Преди броени дни "Фейсбук" предаде и на двете комисии над 3000 свързани с Русия реклами със социални и политически послания, които всяват разделение сред американското общество. Смята се, че тези реклами са достигнали до 10 милиона американци, като те са посветени на въпроси като правата на хората с нетрадиционна сексуална ориентация, имиграцията и огнестрелните оръжия, преди и след изборите.