Две експлозии са избухнали тази нощ в северната част на Косовска Митровица, съобщи агенция „Ройтерс".

Двете експлозии бяха съпроводени от насилие и протести, които нарушиха отново спокойствието в разделения между сърби и албанци град Косовска Митровица.
Това беше поредната причина за ескалация на напрежението в размирния град.

В инцидента са пострадали шест пожарникари, както и журналист и оператор не телевизия Мост. Запален е бил един ресторант и са нанесени щети на няколко автомобила.

Серията от инциденти е започнала след като неизвестен нападател малко преди 23 часа местно време е хвърлил ръчна граната в нощен клуб „Вива", намиращ се в сръбската част на Косовска Митровица.
Войници от НАТО и полицията са възстановили реда.

След инцидента група сърби са се събрали в северната част на Косовска Митровица. Малко по-късно е бил запален ресторант, чийто собственик е албанец.

Говорителят на косовската полиция Бесим Хоти е заявил, че ресторантът е бил запален от сърби.
Хоти не е съобщил повече детайли за последните инциденти в Косовска Митровица, но каза, че ще поиска помощта на войниците от Кейфор, макар че след инцидентите обстановката да е мирна.

При потушаването на огъня в ресторанта от противопожарните екипи е избухнала още една експлозия. При инцидента са пострадали шест пожарникари. В същата нощ е бил нападнат екип на телевизия Мост.

Това е вторият сериозен инцидент в последните пет дни в Косовска Митровица, а според наблюдателите, региона е потенциално най-опасното потенциално огнище на конфликти, които могат да излязат извън контрол.