Северна Корея нарече бившия вицепрезидент на САЩ Джо Байдън "глупак с нисък коефициент на интелигентност" и "малоумник, лишен от елементарно качество като човешко същество", след като той каза, че севернокорейският вожд Ким Чен-ун е тиранин.

Официозната Корейска централна информационна агенция обвини Байдън в извършването на "неприемлива и сериозна политически мотивирана провокация" срещу Пхенян.

Тръмп предупреди „заспалия Джо” Байдън за "грозна" президентска битка

Тръмп предупреди „заспалия Джо” Байдън за "грозна" президентска битка

Заспалият Джо, добре дошъл в битката

Това става, след като вицепрезидентът на Барак Обама обвини настоящия американски държавен глава Доналд Тръмп в подмазване на "диктатори и тирани" като Ким и руския президент Владимир Путин по време на предизборен митинг във Филаделфия.

Официозната агенция коментира: "Това, което изрече той, е просто софизъм на малоумник, лишен от елементарно качество като човешко същество, какво остава за политик."

Агенцията също така обвинява Байдън, че е "безразсъден и глупав" и "завладян от амбицията за власт".

Байдън участва в надпреварата за номинацията на Демократическата партия за президентските избори в САЩ през 2020 г.

Тръмп към Джо Байдън: Още един с ниско IQ

Тръмп към Джо Байдън: Още един с ниско IQ

Тръмп обяви, че Байдън е "онемял" и го описа като "още един човек с ниско IQ"

Севернокорейската държавна медия също така е споменала някои от очевидните гафове на Байдън, включително заспиването му по време на реч на Обама, когато той беше президент.

Не за първи път Северна Корея отправя подобни обиди към своите политически опоненти от САЩ.

През 2017 г. Ким нарече Тръмп "умопобъркан американски изкуфял старец", след като американският президент заяви, че той би "унищожил напълно Северна Корея", ако бъде принуден да се защитава.

Изолираната комунистическа държава също така е известна, че понякога прави расистки и сексистки изобличителни речи, като веднъж нарече Обама "маймуна", а бившият южнокорейски президент Пак Гън-хе, първата жена президент на страната, "проститутка".