Последната нощ имаше откъслечни съобщения за нови акции на израелските военни в населените райони на Западния бряг на река Йордан, като на сутринта станаха ясни някои подробности, коментира Би Би Си.

Според палестински медии и лекари от Западния бряг шестима души са били убити в резултат на нападение на израелски войски с подкрепа от въздуха в град Тулкарм.

Израелската армия и полиция казаха, че техните сили са били изпратени в района, за да заловят заподозрени терористи, но са били подложени на обстрел. Няколко палестински екстремисти са били убити при ответен огън, заявиха израелските военни.

Ударът е бил извършен от дрон, убивайки трима души, според официалната палестинска информационна агенция WAFA. Други трима са били убити при престрелки с израелските сили. Ранени са 12 души.

Няма данни за загинали израелци при инцидента.

Според израелската армия през нощта войниците на бригада "Кфир" са открили скрити взривни устройства, разпитали са и задържали издирваните палестинци и са се сблъскали с "местни терористи". Израелската армия съобщи, че е извършила удар с дрон срещу група въоръжени палестинци, които хвърляли експлозиви по войници.

Сблъсъците и безредиците в палестинската автономия на Западния бряг са почти ежедневни, тяхната честота и интензивност се увеличи от 7 октомври, когато израелските сили за сигурност започнаха да провеждат редовни акции там, за да идентифицират клетките на "Хамас" и други радикални групи.

Според палестинската страна от 7 октомври насам на Западния бряг са убити 185 души.

Израел е ударил бежански лагер на Западния бряг

Израел е ударил бежански лагер на Западния бряг

Военната операция в Газа е в ход