Най-малко шестима души, включително двама служители на реда, са били убити при самоубийствен атентат в Сомалия. Атентатор-самоубиец се е опитал да нахлуе в полицейски участък в столицата на Могадишу с кола-бомба. Няколко души също са били ранени при експлозията, а има и цивилни жертви. 

Това са потвърдили от Министерството на информацията, културата и туризма в страната.

"Премиерът на Сомалия Хюсеин Робле осъжда страхливата терористична атака срещу районното полицейско управление в Могадишу, отнело живота на шестима души, сред които и двама полицаи. Премиерът изказа своите съболезнования на семействата и хората на Сомалия във връзка със загубата на човешки животи," съобщиха от Министерството в Twitter.

Според сомалийската национална телевизия SNTV, експлозията е станала в полицейското управление Вабери в Могадишу в неделя вечерта. Шефът на полицейското управление и заместник-командир са сред шестимата загинали при взрива.

Кървав атентат в Могадишу

Кървав атентат в Могадишу

"Аш Шабааб" пое отговорност за нападението

Един от последните големи атентати в страната бе извършен през март тази година. "Аш Шабааб" пое отговорност за нападението. Най-малко 20 души бяха убити, а други десетки - ранени. Кола - бомба се заби в луксозен ресторант в столицата на Сомалия Могадишу.

Сомалия от разкъсвана от гражданска война. Голяма част от страната се намира под контрола на свързаната с "Ал Кайда" радикална групировка "Аш Шабааб".