Силен взрив се е случил в кафене в град Таганрог, Ростовска област. ТАСС съобщава за 12 пострадали души, като се позовава на службите са спешна помощ.

Агенцията добавя и че на мястото на взрива има срутване, като под руините може да има още хора.

РИА Новости цитира губернаторът на Ростовска област Василий Голубев, който съощбава, че в центъра на Таганрог "вероятно се е взривила ракета". Губернаторът посочва и мястото на инцидента - улица "Лермонтовска" 22 - там се намира музей на Държавната банка, а наблизо е кафенето "Чехова градина", чиято сграда е повредена от експлозията.

Таганрог е един от големите градове в прифронтовата Ростовска област, намира се на брега на Азовско море. 

Телеграм канали, които публикуват и видеа и снимки от мястото на взрива, говорят за версия за ракетен удар. На видеата се вижда стълб от дим.

Мащабът на случилото все още не е известен.

В съобщението на Министерство на отбраната се заявява, че Украйна е нанесла удар по жилищна инфраструктура с ракетен комплекс С-200, преоборудван за ударен. По данни на ведомството самата ракета била засечена и прехваната във въздуха, но на територията на града са паднали отломки.

С второ съобщение военните твърдят, че въоръжените сили на Украйна са извършили повторен опит за атака с С-200, но атаката е прехваната в района на град Азов.