Сирийската армия обяви, че е свалила самолет на военновъздушните сили на Израел. Той е бил част от групата самолети, извършвали атаки над военни цели близо до Палмира.

"Четири израелски военни самолета са навлезли в нашето въздушно пространство в 2:40 сутринта през ливанска територия и удариха военни цели в посока Палмира", съобщават военни, цитирани от държавната сирийска агенция SANA и агенция Франс Прес.

Съобщават също така, че противовъздушната отбрана е свалила един от военните самолети над окупираните територии, ударила е още един от тях, а останалите били принудени да бягат.

Израелските ВВС по-рано днес съобщиха за извършени няколко удара над Сирия през нощта и че Сирия е изстреляла ракети земя-въздух в отговор. Но по техни данни, нито една от тези ракети не е ударила целите си.

Израел прихвана ракета, изстреляна срещу техни самолети
Обновена

Израел прихвана ракета, изстреляна срещу техни самолети

Атаката е в отговор на снощна тяхна въздушна операция в Сирия

"Тази явна атака е част от постоянните усилия на ционисткия враг в подкрепа на терористичните банди от Даеш", заявява сирийската армия и добавя, че на това ще бъде отговорено директно с всички възможни средства.

Сирийската армия превзе Палмира от ISIS на 2 март, това е третият опит за връщане на града. Сирийските войски, подкрепени от руските сили, за пръв път успяха да превземат града през март миналата година.

През януари, армията обвини Израел за провеждане на ракетни удари по въздушна база Mazzeh близо до Дамаск.