Пет банки бяха атакувани тази нощ в Атина, докато младежите-анархисти се подготвят за събиране на мястото, където преди седмица беше убит тийнейджър.
Това съобщиха от полицията днес, цитирани от АФП.

Атакуващите са използвали метални кутии, пълни с газ. Те са атакували и местния офис на управляващата партия в Гърция - Консервативната.
Няма жертви, но пожарникарите са били спешно повикани заради избухналите пожари в съседните магазини, които са нанесли материални щети.

Две коли са били подпалени в оживени райони на гръцката столица.

Седмица продължават вече размириците в Гърция, предизвикани от убийството на 15-годишният Алексис Григоропулос.

Няма планувани митинги за днес, но младежите, които са окупирали близките университети заявиха, че ще се съберат през уикенда на мястото, където загина ученикът. Ще бъдат поднесени цветя.

Вчерашния седми ден от размириците в Гърция, отново имаше сблъсъци между полицията и протестиращите. Премиерът Костас Караманлис отхвърли предложенията на опозицията да се оттегли.

„Сега страната е изправена пред сериозна финансова криза...нужна е твърда управленска ръка, за да се справи с нея", зави Караманлис. „Това е моята работа, това е приоритетът на правителството, а не сценарии за избори и приемници", допълни той.

„Състраданието, с което всички ние трябва да се отнесем към скръбта на младите хора, не може да се бърка със сляпото насилие, с действията на крайни елементи", посочи още гръцкият министър председател.